مواد لازم: (برای سه نفر بزرگسال)
- گوشت گوسفندی بدون استخوان:200 گرم
- برنج: سهپیمانه
- پیاز: یک عدد متوسط
- رب گوجهفرنگی: دو قاشق غذاخوری
- روغن سرخ کردنی
- دارچین، پودر گل محمدی، زنجبیل، پودر فلفل قرمز (پاپریکا)، زردچوبه، نمک (هرکدام یک قاشق چای-خوری).
- خلال پسته، بادام، پوست پرتقال، کمی شکر و گلاب
طرز تهیه
- برنج را میشوییم، کمی در آن نمک و آب میریزیم و کنار میگذاریم.
- پیاز را به صورت نگینی یا رنده درشت خرد میکنیم.
- پیاز خردشده را داخل قابلمهای در کمی روغن تفت میدهیم.
- زردچوبه را به آن اضافه میکنیم و آنقدر تفت میدهیم تا پیاز نرم شود.
- گوشت تکهتکهشده را اضافه میکنیم و هم میزنیم.
- بعد از آنکه کمی سرخ شد، رب گوجه را به آن اضافه میکنیم.
- وقتی بوی خامی رب گوجه گرفته شد، دارچین، پودر گل محمدی، زنجبیل، و پودر فلفل قرمز (پاپریکا) را به آن اضافه میکنیم.
- بعد از آنکه مواد کمی سرخ شدند، سه لیوان آب جوش به آن اضافه میکنیم.
- در قابلمه را میگذاریم و قابلمه را روی حرارت کم میگذاریم تا خورشت به آرامی بپزد.
- خلال پوست پرتقال را کمی تفت میدهیم.
- سپس به آن زرشک شستهشده میافزاییم و بعد از اندکی تفتدادن مقدار کمی شکر به آن اضافه میکنیم.
- خلال پسته و بادام را به آن میافزاییم، حرارت را خاموش میکنیم و کمی گلاب در آن میریزیم.
- برنج خیسخورده را دم میکنیم.
طریقه پذیرایی با قیمه نثار
بعد از پختن برنج و خورشت، ابتدا داخل دیس را با یک لایه برنج میپوشانیم. روی آن خورشت آماده شده را به عنوان لایه دوم قرار میدهیم، لایه دوم برنج را روی خورشت میریزیم و روی آن را با خلال آمادهشده تزیین میکنیم.
مربای هویج و پوست پرتقال
معصومه شیخان
طریقه آمادهسازی خلال پوست پرتقال
- قسمت سفید پوست پرتقال را از قسمت نارنجی رنگ آن جدا میکنیم.
- قسمت نارنجی رنگ پوست پرتقال را بهصورت خلال برش میزنیم.
- خلالها را خشک میکنیم.
- بعد از خشکشدن خلالها، سه بار آنها را در آب میریزیم، میجوشانیم و آبکشی میکنیم تا تلخیشان گرفته شود.
مواد لازم
- هویج: یک کیلوگرم
- شکر: یک کیلوگرم
- خلال پوست پرتقال: یک لیوان
- وانیل: یک قاشق چای خوری
طرز تهیه
- هویـج را مـیشوییم، پـوست مـیگیریـم و رنـده میکنیم.
- آن را داخـل قـابـلمه مناسب مـیریزیـم و روی حـرارت کـم قرار میدهیم.
- بعد از پنج دقیقه دو پیمانه آب به آن اضافه میکنیم.
- حرارت زیر قابلمه را زیاد میکنیم تا بجوشد.
- شکر را کمکم به آن اضافه میکنیم.
- بعد از بهجوشآمدن، خلال و وانیل را به آن اضافه میکنیم.
- قابلمه را به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا جا بیفتد.
فوت آشپزی
- یک لیوان آبسرد به همراه یخ آماده میکنیم.
- یک قطره از شیره مربا را داخل آبیخ میچکانیم.
- اگر خوب پخش نشد و انسجـام خود را حـفظ کرد، یعنی مربای ما آماده است.
نوش جان