در این دستورالعمل اهداف برگزاری جشنواره، شیوه اجرا، گروههای شرکتکننده، قالبهای مورد پذیرش، شرایط آثار ارسالی، نحوه داوری، سیاستهای تشویقی، شرح وظایف استانها و تقویم اجرایی یازدهمین دوره جشنواره تبیین شده است.
به گزارش واحد خبر و رسانه دفتر انتشارات و فناوری آموزشی، سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در نظر دارد در راستای اجرای سیاستهای برنامه درسی ملی و اجرای مفاد اسناد بالا دستی در سند تحول بنیادین آموزشوپرورش، «یازدهمین دوره جشنواره ملی تولید محتوای الکترونیکی رشد» را برگزار کند.
این جشنواره به منظور شناسایی تولیدکنندگان محتوای الکترونیکی، حمایت از آنها و تأمین بخشی از محتواهای مناسب به منظور انتشار بر بستر رمزینههای پاسخ سریع (تعبیه شده در کتابهای درسی) و دیگر درگاههای محتوایی سازمان و ایجاد بستری برای نقشآفرینی همه ظرفیتها، به ویژه سرمایه ارزشمند معلمان، دانشآموزان و مؤسسات دانشبنیان، مجموعههای دولتی و غیردولتی و ظرفیتهای مردمی در امر ملی تعلیم و تربیت برگزار میشود.
مهمترین اهداف جشنواره در دوره یازدهم
«توسعه و ارتقای فرهنگ تولید محتوای الکترونیکی آموزشی و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرایند آموزش و یادگیری»؛ «ایجاد زمینه مناسب برای ترغیب، پرورش و نیز حمایت مالی و معنوی از توانمندیها، ابتکارات و خلاقیتهای معلمان، دانشآموزان، دانشجومعلمان، اساتید، عموم دانشجویان، مؤسسات و شرکتهای دانشبنیان در امر تولید منابع و رسانههای یادگیری الکترونیکی»؛ «تولید و تأمین محتوای الکترونیکی مورد نیاز بستههای تربیت و یادگیری متناسب با نیاز دانشآموزان و معلمان»؛ و «تقویت نهاد مدرسه برای ایفای نقش اصلی و محوری خود با تولید و بهرهبرداری از منابع و رسانههای یادگیری الکترونیکی» به عنوان اهداف اساسی این دوره از جشنواره اعلام شده است.
شیوه اجرا و قالبهای مورد پذیرش در جشنواره یازدهم
«محتوای صوتی و پادکست»؛ «گرافیک متحرک»؛ «پویانمایی»؛ «ویدئو آموزشی»؛ «برنامه کاربردی (اپلیکیشن) اندرویدی»؛ «بازیهای تعاملی»؛ «تصاویر سه بعدی»؛ «واقعیت افزوده»؛ و «واقعیت مجازی» از قالبهای مورد پذیرش در یازدهمین دوره جشنواره ملی تولید محتوای الکترونیکی رشد میباشند.
یازدهمین دوره جشنواره ملی تولید محتوای الکترونیکی رشد برای گروههای معلمان (شامل آموزگاران دوره ابتدایی و دبیران دورههای متوسطه اول و دوم و مربیان پرورشی؛ هنرآموزان هنرستانهای فنی و حرفهای و کاردانش؛ معلمان مدارس استثنایی؛ کارشناسان و کارکنان شاغل در ادارات آموزش و پرورش و کارکنان اداری مدارس؛ مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و اساتید دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی)؛ دانشآموزان (شامل دانشآموزان پایه ششم دوره ابتدایی و تمامی پایههای دورههای متوسطه اول و دوم؛ هنرجویان هنرستانهای فنی و حرفهای و کاردانش)؛ دانشجویان (شامل دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و دانشجویان علاقهمند سایر دانشگاههای کشور)؛ شرکتهای دانشبنیان (شامل مؤسسات علمی و آموزشی و مجموعههای دولتی و غیر دولتی فعال در تولید محتوای الکترونیکی) و انجمنهای مردمنهاد (شامل تشکلهای مردمی و فعالان عرصه تعلیم و تربیت) برگزار میشود.
این جشنواره در یک مرحله و به صورت کشوری برگزار میشود. آثار برگزیده از میان آثار رسیده انتخاب خواهند شد.
فرایند داوری جشنواره یازدهم
داوری در این دوره از جشنواره به صورت برخط و در چند مرحله انجام میشود. در مرحله اول غربالگری آثار بر اساس رعایت چهار شاخص اصلی (شامل اصول فرهنگی و ارزشی، اصول فنی و هنری، اصول محتوایی و قوانین حق انتشار) انجام خواهد شد. در مرحله دوم آثار در کارگروه انتخاب ارزیابی شده و در نهایت کارگروههای داوری آثار برتر کشوری را ارزیابی خواهند کرد.
شرح وظایف استانها در یازدهمین دوره جشنواره تولید محتوای الکترونیکی رشد
«ارسال دستورالعمل برای مناطق و مدارس استان و پردیسهای دانشگاه فرهنگیان، برای اطلاع کلیه معلمان، اساتید، دانشجومعلمان و دانشآموزان»؛ «معرفی نماینده تامالاختیار استان به منظور هماهنگی با دبیرخانه جشنواره»؛ «معرفی افراد صاحبنظر برای همکاری با دبیرخانه جشنواره و داوری آثار» و «اطلاعرسانی مناسب و مطلوب به شرکتهای دانشبنیان، مؤسسات علمی و آموزشی، مجموعههای دولتی و غیردولتی، انجمنهای مردمنهاد، تشکلهای مردمی و فعالان عرصه تعلیم و تربیت» از جمله وظایف ادارات کل آموزشوپرورش استانها در این دوره از جشنواره تعریف شده است.
آخرین مهلت ارسال آثار
بر اساس اعلام دبیرخانه یازدهمین دوره جشنواره ملی تولید محتوای الکترونیکی رشد، آخرین مهلت ارسال آثار 15 آذرماه ۱۴۰۱ خواهد بود. علاقهمندان برای ثبتنام و بارگذاری آثار میتوانند از تاریخ 23 مهرماه به نشانی الکترونیکی https://ecf.roshd.ir// مراجعه نمایند.
گفتنی است، یازدهمین دوره جشنواره ملی تولید محتوای الکترونیکی رشد با همکاری و مشارکت معاونت آموزش ابتدایی، معاونت آموزش متوسطه، معاونت پرورشی و فرهنگی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، دانشگاه فرهنگیان، پژوهشگاه مطالعات تعلیم و تربیت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فضای مجازی صدا و سیما اجرا میشود.