عکس رهبر جدید
۰
سبد خرید شما خالی است.
بررسی راهکارهای ترویج فرهنگ مقاومت در نسل آینده؛ نقش کلیدی کتاب در الگوسازی مقاومت ایمانی
دومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی بیست‌ودومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد با موضوع «الگوسازی مقاومت ایمانی در کتاب کودک و نوجوان» در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس برگزار شد.

به گزارش واحد خبر و رسانه دفتر انتشارات و فناوری آموزشی، نشست تخصصی «الگوسازی مقاومت ایمانی در کتاب کودک و نوجوان» با حضور سرهنگ حمید حیدری، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس؛ مهدی فیاضی، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی بین‌المللی الهدی و هانی ایرانمنش، مدیر مرکز راهبردی جبهه فکری انقلاب اسلامی برگزار شد.

این نشست با هدف بررسی نقش کتاب و تربیت نسل آینده در تبیین ارزش‌های مقاومت و خودباوری برگزار شد.

 

ضرورت الگوسازی مقاومت در کتاب‌های آموزشی

سرهنگ حمید حیدری، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در این نشست تأکید کرد که تمامی فعالیت‌های پژوهشی و جشنواره‌های مرتبط باید منجر به تولید کتاب‌هایی شوند که نسل جدید را با مفاهیم مقاومت و دفاع مقدس آشنا کنند.

وی با اشاره به این‌که جوانان امروزی دوران دفاع مقدس و انقلاب را تجربه نکرده‌اند، گفت: باید مفاهیم مقاومت و دفاع مقدس را به زبان هنر و با استفاده از ابزارهای آموزشی روز به دانش‌آموزان منتقل کنیم.

وی همچنین با اشاره به پیشرفت‌های دفاعی کشور، خاطرنشان کرد: در دوران جنگ تحمیلی، حتی در تأمین سیم‌خاردار با محدودیت‌هایی روبه‌رو بودیم، اما امروز ایران در حوزه فناوری‌های نظامی، مانند پهپاد و موشک‌های دوربرد، به سطحی رسیده که قدرت‌های جهانی درباره آن مذاکره می‌کنند. این پیشرفت حاصل فرهنگ خودباوری است که باید به نسل آینده منتقل شود.

 

نقش بین‌المللی ادبیات مقاومت

مهدی فیاضی، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی بین‌المللی الهدی، در این نشست بر اهمیت جهانی‌سازی ادبیات مقاومت تأکید کرد و گفت: برای ساخت تمدن نوین اسلامی، باید الگوهایی که در ایران شکل گرفته‌اند، در خارج از مرزها نیز مورد توجه قرار گیرند. همان‌طور که برخی شخصیت‌های جهانی مانند نلسون ماندلا و گاندی به الگوهای جهانی تبدیل شده‌اند، ما نیز باید شخصیت‌های تأثیرگذار مقاومت را به دنیا معرفی کنیم.

وی همچنین بر ضعف در ترجمه و انتشار کتاب‌های حوزه مقاومت به زبان‌های دیگر اشاره کرد و افزود: متأسفانه بسیاری از کتاب‌های تأثیرگذار ایرانی به زبان‌های مهمی مانند اسپانیایی، روسی، اردو و کردی ترجمه نشده‌اند. برای انتقال فرهنگ مقاومت به جهان، باید روی نهضت ترجمه معکوس تمرکز کنیم و محتوای تأثیرگذار خود را به کشورهای دیگر صادر کنیم.

 

تربیت نوجوان پیشران در مسیر مقاومت

هانی ایرانمنش، مدیر مرکز راهبردی جبهه فکری انقلاب اسلامی، در این نشست به نقش نوجوان پیشران در تحولات اجتماعی و مقاومت اشاره کرد و گفت: نوجوانان باید از سنین پایین در مسئولیت‌های اجتماعی مشارکت داشته باشند و نقش‌آفرینی آن‌ها به تأخیر نیفتد. تربیت مبتنی بر مسئولیت‌پذیری، یکی از ارکان اصلی رشد نسل آینده است.

وی همچنین تأکید کرد که کتاب‌های آموزشی و تربیتی باید از روایت‌های قهرمانانه و الگوسازی صحیح بهره ببرند. ایرانمنش گفت: در روایت قهرمانان مقاومت، نباید تنها به دستاوردهای نهایی آن‌ها پرداخت، بلکه باید مسیر رشد و پیشرفت آن‌ها از دوران نوجوانی روایت شود تا الگوپذیری برای نسل جدید ممکن باشد.

 

 

در نشست تخصصی «الگوسازی مقاومت ایمانی در کتاب کودک و نوجوان» بر اهمیت نقش کتاب در انتقال ارزش‌های مقاومت، ضرورت ترجمه آثار ایرانی به زبان‌های بین‌المللی و تربیت نوجوانانی مسئولیت‌پذیر و آگاه تأکید شد و در پایان، بر لزوم تعامل بین نهادهای فرهنگی، آموزشی و رسانه‌ای برای تقویت فرهنگ مقاومت و خودباوری در نسل آینده تأکید شد.


بنا بر اعلام دبیرخانه دائمی جشنواره ملی کتاب رشد، آیین اختتامیه بیست‌ودومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد با شعار «کتاب خوب، آینده خوب»، روز دوشنبه ششم اسفندماه  1403 با حضور وزیر آموزش و پرورش، جمعی از مسئولان فرهنگی کشور، ناشران و اهالی کتاب در تالار اندیشه حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد.

 

برای مشاهده تصاویر نشست «الگوسازی مقاومت ایمانی در کتاب کودک و نوجوان» اینجا را انتخاب کنید.

منبع: واحد خبر و رسانه دفتر انتشارات و فناوری آموزشی
تعداد بازدید : ۵۸
کد خبر : ۴,۴۹۹
نام را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 10000
نظر خود را وارد کنید

۱۵۵ نفر
۲۸,۶۹۰,۳۱۰ نفر
۵,۴۲۰ نفر
۹,۲۶۹ نفر
۱,۸۲۲,۳۲۹ نفر